3e Barendrechtseweg, Barendrecht

BARENDRECHT – [Update] Van 20 juli t/m 14 24 augustus 2015 wordt een duiker, een betonnen buis die twee sloten met elkaar verbindt, aangelegd onder de 3e Barendrechtseweg. De 3e Barendrechtseweg wordt tussen de rotonde met de Hooimeijerlaan en de rotonde Kilweg afgesloten. De omleidingsroutes voor fietsers en automobilisten staan met borden aangegeven

Het autoverkeer zal worden omgeleid via de 3e Barendrechtseweg, Middeldijk, Leedeweg of 2e Barendrechtseweg, Buitenlandse Baan, Ziedewijdsedijk, Leedeweg en andersom.

Duiker

De ondergrondse duiker wordt ten noorden van de rotonde Kilweg/3e Barendrechtseweg aangelegd en verbindt de watergangen aan beide zijden van de 3e Barendrechtseweg. De duiker maakt onderdeel uit van maatregelen die worden getroffen om het stedelijke water en het water in de Zuidpolder van elkaar te kunnen scheiden. Hierdoor kan de Zuidpolder in de toekomst als klimaatbuffer worden gebruikt.

Voormalige toegang campus

Voor de aanleg van de duiker moeten ondergrondse kabels en leidingen verplaatst worden. Hierdoor is de voormalige toegangsweg langs Calvijn en sporthal Lagewei eveneens afgesloten. Fietsers en voetgangers vanuit Lagewei kunnen de 3e Barendrechtseweg bereiken via de Zichtwei. Het bouwverkeer voor de MFA Lagewei maakt vanwege de afsluiting tijdelijk gebruik van de Hakwei en de Ploegwei.

Zomervakantie

Aangezien de 3e Barendrechtseweg van groot belang is voor de afwikkeling van het Barendrechtse verkeer, heeft de gemeente de werkzaamheden tijdens de zomervakantie gepland. Ze verwachten dat er in die periode minder verkeer is.

Update: Langere afsluiting

Volgens de gemeente gaat de afsluiting langer duren dan gepland. De openstelling van de weg staat nu gepland op maandag 24 augustus rond 18:00 uur. Dit is 10 dagen langer dan eerder gepland.

Het uitstellen van de werkzaamheden heeft te maken met de werkzaamheden aan de hogedruk gasleiding door Stedin.

Foto: Google StreetviewBekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »