Gemeente past kabelgoot over Ziedewijdsedijk aan nadat drie fietsers gewond raken

BARENDRECHT – De gemeente start maandag 12 april met het vervangen van de voedingskabels voor 2 rioolgemalen aan de Noldijk en Ziedewijdsedijk. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd en duren naar verwachting tot en met vrijdag 14 mei.

De 2 bestaande voedingskabels zijn defect en kunnen niet meer gebruikt worden. Omdat de gemalen noodzakelijk zijn voor het afvoeren van rioolwater is er een tijdelijke voeding aangelegd, deze wordt vervangen voor een definitieve voeding.

Bereikbaar

De gemeente gaat vanaf de hoofdkast (nabij Ziedewijdsedijk 125) 2 nieuwe voedingskabels aanleggen. Eén voedingskabel voor het gemaal bij Ziedewijdsedijk 108 en één voedingskabel voor het gemaal bij Noldijk 164.

Zowel de Noldijk als de Ziedewijdsedijk blijven toegankelijk voor verkeer. Bij het maken van een oversteek zal dit om en om gedaan worden en er zal een verkeersbegeleider aanwezig zijn. Omwonenden worden geïnformeerd wanneer er niet geparkeerd kan worden langs de dijk en wanneer ze geen gebruik kunnen maken van hun eigen op- en afrit.

Planning

De werkzaamheden starten op maandag 12 april en duren tot met vrijdag 14 mei. De werkzaamheden worden in fases uitgevoerd:

Maandag 12 april

  • Als eerste wordt vanaf maandag 12 april het asfalt op de benodigde plaatsen ingeslepen en een mantelbuis aangebracht. Dit zal zijn op de T-splitsing Ziedewijdsedijk / Noldijk, de oversteek bij Noldijk 164, de oversteek bij Ziedewijdsedijk 108 en de oversteek bij Ziedewijdsedijk 123/125.
  • Na nog enkele ontgravingen zal de voedingskabel vanaf de T-splitsing richting de centrale verdeelkast worden aangebracht en later ook worden aangesloten.

Maandag 19 april

  • De nieuwe voedingskabel zal vanaf maandag 19 april vanaf de T-splitsing tot aan Noldijk 164 onder het straatwerk en groenstrook worden aangebracht.

Woensdag 28 april

  • Vanaf woensdag 28 april zal de kabel naar het gemaal aan de Noldijk 164 worden aangebracht en aangesloten in de schakelkast.

Maandag 3 mei

  • Vanaf maandag 3 mei zal de tijdelijke voedingskabel voor het gemaal aan de Noldijk worden afgekoppeld en verwijderd.
  • Vervolgens zal de kabel van Ziedewijdsedijk 123 tot aan het gemaal aan de Ziedewijdsedijk 108 worden ingegraven en aangesloten in het gemaal.

De planning is onder voorbehoud van onverwachte situaties zoals bijvoorbeeld weersomstandigheden. U kunt gewoon gebruik blijven maken van de afvoer via het riool.

Heeft u vragen?

Tijdens de uitvoering proberen wij de hinder zo veel mogelijk te beperken. Heeft uw vragen over de werkzaamheden? Neem dan gerust contact op met  Gert-Jan Brandt via het telefoonnummer 14 0180.

Artikelfoto: Eind februari kwamen meerdere fietsers ten val door de (toen) gebruikte tijdelijke kabelgoot die over de weg lag. De gemeente heeft die tijdelijke oplossing n.a.v. de ongevallen aangepast naar een andere tijdelijke oplossing, waardoor nu een definitieve oplossing komt.

« | »