Huisartsen beginnen met vaccineren in De Bongerd, vaccinaties via GGD later deze maand verwacht

BARENDRECHT  – De vaccinatielocatie in sporthal De Bongerd is klaar voor gebruik door de GGD. Maar omdat de GGD nog niet voldoende vaccins krijgt aangeleverd, wordt de locatie in Barendrecht nog niet gebruikt. Om de faciliteiten van de hal te benutten gebruiken in ieder geval twee huisartsenpraktijken de sporthal morgen (Vrijdag 9 april 2021) om te vaccineren.

Gemeente Barendrecht: “Twee huisartsenpraktijken hebben aangegeven gebruik te willen maken van De Bongerd. Het vaccineren door de twee huisartspraktijken vindt plaats op vrijdag 9 april. De 2e prik zal in juni worden gezet, ook op De Bongerd. Dat zal dan plaatsvinden parallel met het gebruik door de GGD.

Vaccinaties door huisarts of GGD

Een deel van de bevolking krijgt een coronavaccinatie via de huisarts, voornamelijk op de huisartsenpraktijk. Alle overige groepen worden gevaccineerd door de GGD op grote vaccinatielocaties. De GGD gebruikt hiervoor in de regio Rotterdam-Rijnmond momenteel zes locaties: In Rotterdam zijn dat Rotterdam The Hague Airport (RTHA), de Van Nelle fabriek en een vaccinatietent naast de SS Rotterdam. Verder wordt gevaccineerd in sporthal Den Oert in Spijkenisse, recreatiecentrum de Staver in Sommelsdijk en sporthal de Schenkel in Capelle aan den IJssel.

De verwachting is dat de GGD nog deze maand ook in sporthal de Bongerd in Barendrecht gaat vaccineren. Kijk voor meer informatie over de planning ook op de website van de GGD.

Update 1 mei: De GGD heeft de vaccinatielocatie in Barendrecht in april nog niet in gebruik genomen. De GDD heeft in de nieuwe planning/verwachting de ingebruikname van de Bongerdhal in Barendrecht voor deze maand (mei) staan. De vaccinatielocatie in Poortugaal (Albrandswaard) is op 29 april wel van start gegaan.

Afspraak maken voor vaccinatie

Als u aan de beurt bent voor een vaccinatie, krijgt u een uitnodiging van het RIVM op uw woonadres. Hierin staat hoe u een afspraak kunt maken. Het Rijk bepaalt wie wanneer aan de beurt is om gevaccineerd te worden. De volgorde van vaccineren in Nederland kunt u vinden op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u vragen over het vaccineren? U kunt met al uw vragen terecht bij de GGD. Bekijk de website van de GGD voor een overzicht van antwoorden op de meest gestelde vragen.

Ingezonden foto door: CorBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »