28 okt - 8 nov: Afsluiting oprit parkeerdek Station Barendrecht aan centrumzijde, alleen toegang via Dierenstein

BARENDRECHT – De kruising Stationsweg/Devel en de op/afrit van het parkeerdek op het NS-station van Barendrecht is van maandag 28 oktober t/m vrijdag 8 november afgesloten. Er zijn werkzaamheden aan het riool en de kabels en leidingen. Het parkeerdek is dan alleen bereikbaar via de oostzijde (Dierenstein) van het station.

Deze wegwerkzaamheden zijn onderdeel van de werkzaamheden voor de bouw van ‘De Stationstuin’. Eerder werden al plannen getoond om de straat Devel een stukje te verplaatsten zodat de ‘knik’ eruit wordt gehaald en er ruimte is voor extra parkeerplaatsen.

Het veelgebruikte fietspad tussen de Devel en de Kwikstaart was afgelopen week al afgesloten. Dit fietspad zal eveneens worden verplaatst om zo ruimte te maken voor een nieuw parkeerterrein nabij de nieuwe woningen.

Update (28 okt, 19:45u) van de gemeente over de verschillen datums op de afsluitingsborden: “De oprit tot het parkeerdek is tot 8 november afgesloten. De Devel is afgesloten tot ca. 31/12 (zolang de weersomstandigheden de werkzaamheden toelaten). Het bord met de einddatum 31/12 langs de Stationsweg klopt dus niet helemaal, deze laten we dan ook weghalen.

De nieuwe woningen komen op de plek waar vroeger zwembad ‘Het Keerpunt’ was gevestigd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »