Eerste van 35 nieuwe houten sociale huurwoningen in Zeeheldenbuurt geplaatst

BARENDRECHT – In opdracht van woonstichting Patrimonium Barendrecht is BAM Wonen afgelopen dinsdag (15 oktober) gestart met de realisatie van 35 houten Flow-woningen in de Zeeheldenbuurt in Barendrecht. De 35 eengezinswoningen zijn bestemd voor de sociale huur en maken deel uit van het plan Zeeheldenbuurt.

In dit plan realiseert BAM Wonen voor Patrimonium ook twee gebouwen met 64 sociale huurappartementen. BAM Wonen verwacht de 35 woningen in het eerste kwartaal van 2025 op te leveren.

Pre-fab woningen

De 35 eengezinswoningen worden gerealiseerd met Flow, een woningconcept van BAM waarbij woningen in de fabriek worden gebouwd met hout als basis. Patrimonium: “Flow biedt nieuwe mogelijkheden om het in elkaar zetten te vereenvoudigen en is aanzienlijk duurzamer, mede door de productie in de nieuwe fabriek van BAM Wood Concepts. Bij Flow gebruikt BAM circulaire biobased materialen, zoals cellulose voor isolatie. Bij het in elkaar zetten op locatie maakt BAM gebruik van elektrisch materieel.

Met de realisatie van deze circulaire woningen zet Patrimonium een stap voor het realiseren van haar duurzaamheidsambities: “Een groot voordeel bij dit project is de winst in de bouwtijd op locatie: in één werkdag wordt een complete woning vanuit de fabriek aangevoerd en geplaatst. Zo bereiken we een enorme verkorting van de bouwtijd. Hierdoor beperken we ook de overlast voor de omgeving.

Vernieuwde wijk

De voormalige woningen in de Zeeheldenbuurt voldeden niet meer aan de huidige eisen. De sloop van de 88 voormalige woningen biedt Patrimonium de mogelijkheid om meer woningen terug te bouwen voor verschillende doelgroepen. De 99 nieuwe woningen zijn ontworpen door Steenhuis Bukman Architecten. De nieuwe appartementen en woningen komen in een autoluwe, parkachtige omgeving. Gemeente Barendrecht verzorgt de inrichting van het openbaar gebied.

Livestream van de bouwplaats in de Zeeheldenbuurt in Barendrecht:



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht



« |