Zwembad 't Keerpunt uitgegraven, moet plaats maken voor nieuwbouw appartementencomplex

BARENDRECHT – [Foto’s] In 1999 werd er begonnen met de sloop van Zwembad ‘t Keerpunt aan de Stationsweg in Barendrecht. Tijdens de sloop is echter niet de bak van het grote bad weggehaald. In plaats daarvan werd de bak volgestort met grond.

Inmiddels zijn er concrete plannen voor nieuwbouw op deze locatie. Het nieuwbouwproject De Stationstuin, moet verspreid over 3 gebouwen ruimte gaan bieden aan 82 huur en koopappartementen. Om te kunnen starten met de bouw moet wel eerst de voormalige zwembad bak en fundering worden verwijderd. Hier is een bedrijf de afgelopen week mee begonnen.

Zwembadbak niet gesloopt

Gemeente Barendrecht: “Helaas waren de oude zwembak en de funderingsmuren bij de sloop van het zwembad eind jaren negentig, niet verwijderd. Voor de verdere ontwikkeling van de Stationstuin is het nodig dat  wij de oude resten weghalen.” De sloopwerkzaamheden zijn afgelopen week begonnen en duren in totaal ongeveer 4 weken. De sloopresten worden in het plangebied opgeslagen en later bij het bouw rijp maken van het gebied afgevoerd.

Na de sloop zegt de gemeente verder te gaan onderzoek waar de heipalen van de oude zwembak zich bevinden: “Naar verwachting start het bouw rijp maken van het plangebied in het 4e kwartaal van 2018.

Oproep: Foto’s van vroeger

Afgelopen week stuurde Dhr. Vermaas een verzoek in naar BarendrechtNU: Zijn er mensen die foto’s van vroeger hebben van het zwembad? Heeft u foto’s van zwembad ‘t Keerpunt van vroeger? Dan kunt u deze insturen naar nieuws@barendrechtnu.nl (indien mogelijk worden ze toegevoegd aan dit bericht).

Update: Dankzij de Historische Vereniging Barendrecht zijn de volgende foto’s boven water gekomen:

Update 14 sept

De sloop van de zwembadbak is opnieuw uitgesteld. Er moet aanvullend onderzoek worden gedaan naar de impact van de sloop op het naastgelegen spoor. Eerder dit jaar werden de werkzaamheden al tijdelijk stilgelegd vanwege een asbestonderzoek. Er bleek geen asbest aanwezig te zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »