Jan van den Oever neemt na ruim 15 jaar afscheid als koster van de Dorpskerk : "Ga met de God en hij zal bij ons zijn"

BARENDRECHT – [Foto’s] Gistermiddag (Zaterdag 28 april 2018) werd in de Dorpskerk afscheid genomen van koster-beheerder Jan van den Oever. “Jan heeft zijn taak ruim 15 jaar met veel plezier vervuld, maar hoopt nu te gaan genieten van zijn pensioen en een rustiger leven met meer tijd voor zijn hobby’s (vogels, foto’s en zijn computer).

Velen van binnen en buiten de Dorpskerkgemeente zijn langs gekomen om Jan persoonlijk te bedanken voor zijn inzet voor de Dorpskerk gedurende al die jaren. Jan werd toegesproken door Burgemeester Jan van Belzen en PCOB voorzitter Jaap van der Kooij. Hij werd toegezongen door het koor Cantando.

Cadeaus

Drie opeenvolgende Kerkrentmeesters spraken hun grote waardering uit en lieten hun woorden vergezeld gaan van prachtige cadeaus. Jan kreeg zowel het fototoestel van z’n dromen aangeboden, maar ook een prachtige desktopcomputer compleet met de door hem gewenste software. Ook Elly van den Oever werd in het zonnetje gezet en zij kreeg een workshop Taartbakken aangeboden, die ze samen met haar dochter kan gaan volgen.

Jan bedankte alle aanwezigen: “Ik word hier een beetje stil van. Ik dank jullie allemaal, nogmaals: dank. In de ruim 15 jaar heb ik geprobeerd mijn best te doen, en ja, ik geloof als ik het zo allemaal zie, dat dat goed gegaan is. En ik hoop dat ik dat nu ook tijdens mijn vrije tijd kan gaan zeggen: ik ga mijn best doen. En ik denk dat dat vast gaat lukken als onze liever heer dat mij toe laat. Mijn spreuk is: Ga met de God en hij zal bij ons zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »