Luchtfoto Heinenoordtunnel, Barendrecht (Foto: Rijkswaterstaat)

BARENDRECHT – Van vrijdag 31 augustus 22.00 uur tot maandag 3 september 05.00 uur worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de A29 vanuit Bergen op Zoom richting Rotterdam. De werkzaamheden vinden plaats tussen de N217 (aansluiting Oud-Beijerland) en knooppunt Vaanplein. Alle rijstroken zijn daarbij afgesloten. Weggebruikers richting Rotterdam worden omgeleid en moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Tijdens de werkzaamheden vervangt Rijkswaterstaat onder meer bestaande deklagen en verschillende voegovergangen.

Afsluitingen

Tijdens de weekendafsluiting zijn de volgende toe- en afritten afgesloten tussen de N217 (aansluiting Oud-Beijerland) en knooppunt Vaanplein:

  • Toe- en afrit Barendrecht (20)
  • Toerit Oud-Beijerland (21)

Omleidingsroutes

  • Verkeer vanuit Roosendaal wordt via de A17 en de A16 omgeleid naar Rotterdam.
  • Verkeer op de A4 vanuit Bergen op Zoom wordt omgeleid via de A59, de A17 en de A16 naar Rotterdam.
  • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee wordt via de N57 omgeleid naar Rotterdam.
  • Verkeer op de N59 vanuit Schouwen-Duivenland wordt op knooppunt Hellegatsplein doorgestuurd over de A29 richting Willemstad en bij knooppunt Sabina via de A59, A17 en A16 omgeleid richting Rotterdam.
  • Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt bij aansluiting Oud-Beijerland (21) omgeleid via de N217 en de A16 richting Rotterdam. Tijdens de weekendafsluiting wordt de Kiltunnel naar Rotterdam (van west naar oost) tolvrij gemaakt.
  • Verkeer vanuit Barendrecht richting Rotterdam wordt omgeleid naar de toerit Barendrecht (20) op de A15.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Openbaar vervoer

Verschillende buslijnen maken gebruik van de A29 tussen Oud-Beijerland en knooppunt Vaanplein en rijden dan door de Heinenoordtunnel. Tijdens de afsluiting kunnen de bussen niet door deze tunnel rijden. Er wordt een pendeldienst ingesteld tussen busstation Heinenoord en Zuidplein. Voor gewijzigde dienstregeling zie de website van de vervoerders.

Hulp- en nooddiensten

  • Hulp- en nooddiensten vanuit Rotterdam, die door een calamiteit in het werkvak moeten zijn, nemen de A29 tot aansluiting Barendrecht (20). Daar kunnen zij via de af- en toerit keren en het werkvak inrijden.
  • Hulp- en nooddiensten vanuit Klaaswaal, die door een calamiteit in het werkvak moeten zijn, nemen bij toerit Numansdorp (22) de A29. En rijden bij aansluiting Oud-Beijerland het werkvak in.

Hulp- en nooddiensten kunnen bij spoed niet door de 1e Heinenoordtunnel. Ze kunnen gebruikmaken van de 2e Heinenoordtunnel.

Over de werkzaamheden

De werkzaamheden zijn onderdeel van het onderhoudsprogramma dat Rijkswaterstaat in de provincie Zuid-Holland in 2018 uitvoert. In totaal gaat het om de renovatie van ongeveer 36 wegvakken en 82 bruggen, viaducten en/of tunnels. Met dit reguliere onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden.

« | »