Stormachtig weer op komst, gemeente plaatst zandzakken bij ondernemers aan het Onderlangs

BARENDRECHT – Ondernemers aan het Onderlangs krijgen vandaag (Donderdag 9 augustus 2018) hulp van de gemeente om droge voeten te houden bij eventuele hevige regenval. Eind mei 2018 stonden veel winkels aan het lager geleden Onderlangs onder water vanwege de grote hoeveelheid regen die toen viel.

Voor vanmiddag (Donderdag 9 augustus 2018) en vanavond (Donderdag 9 augustus 2018) wordt er stormachtig weer met flink wat regen verwacht. De gemeente is daarom vanmiddag  bezig geweest om zandzakken te vullen en afleveren bij de ondernemers van de winkels (die vorige keer zijn getroffen door de wateroverlast).

Meldingen bij de gemeente

Gemeente Barendrecht: “Vanmiddag en vanavond (Donderdag 9 augustus 2018) krijgen we te maken met behoorlijk wat regen. Omdat de bodem erg droog is, wordt het regenwater niet goed opgenomen. Het loopt meteen in de riolen en watergangen. Hierdoor kunnen straten overlopen en putdeksels loslaten.

We hebben extra mensen en materieel klaarstaan om spoedgevallen direct op te kunnen lossen. Ziet u iets wat met spoed opgelost moet worden? Meld het telefonisch op 14 0180. Heeft het minder haast, maakt u dan een melding openbare ruimte, dan pakken wij het morgen (Vrijdag 10 augustus 2018) direct op.

Terre des Hommes

[Update: 17:50] Terre des Hommes Barendrecht aan het Onderlangs 22 is enorm blij met de levering van de zandzakken door de gemeente. “Na de vorige wateroverlast van eind mei jl. Is de winkel nog steeds niet in gebruik genomen. Gelukkig hebben we een tijdelijke winkel kunnen openen op de bovenverdieping. De vorige wateroverlast heeft onze winkel helemaal geruïneerd. We hopen nu de winkel sinds twee weken als zijnde “droog” is aangegeven, deze zo snel mogelijk op te kunnen bouwen. En dan zit je natuurlijk niet weer op zoveel hemelwater te wachten“, aldus Madelène Poley, één van de vrijwilligers van deze winkel: “Aangezien onze winkel gerund wordt door vrijwilligers en wij afhankelijk zijn van gedoneerde goederen, is het voor ons een hele klus om hier weer bovenop te komen. We willen graag weer een mooie winkel openen. Want onze opbrengst komt ten goede aan de kinderprojecten van Terre des Hommes die kinderuitbuiting stoppen.

Foto’s van de vorige wateroverlast aan het Onderlangs:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »