Nieuwe bochten Binnenlandse Baan vormen "een vergroot risico op ongelukken"

BARENDRECHT – “De eindstreep is in zicht! De komende weken maken we de laatste meters op het Binnenhof“, aldus de gemeente Barendrecht over de werkzaamheden op het gemeentehuisplein. Komende week (12 – 20 april) is de Binnenlandse Baan (en het fietspad) afgesloten voor o.a. asfalteringswerkzaamheden.

De gemeente heeft ook bekend gemaakt dat de S-bocht ter hoogte van het gemeentehuis, waar al veel inwoners zich al over hebben uitgesproken, zal worden aangepast.

Ruimere bocht

Gemeente Barendrecht: “We maken de bocht ter hoogte van het gemeentehuis ruimer zodat voertuigen elkaar beter kunnen passeren. De afgelopen periode hebben wij veel vragen hierover gekregen. We voeren de werkzaamheden de komende anderhalve week uit tijdens de afsluiting van de Binnenlandse Baan.”

Waar komt de blauwe zone op het Binnenhof?

Nog een paar weken en dan kunt u weer parkeren op het Binnenhof. Om ervoor te zorgen dat u als bezoeker van het (winkel)centrum voldoende parkeerruimte heeft, is er een blauwe zone. In de blauwe zone kunt u met een parkeerschijf twee uur staan. De blauwe zone is het gedeelte van het Binnenhof dat ligt aan de zijde van de Middenbaan.

Wanneer is het Binnenhof weer in gebruik?

Van 23 tot en met 28 april staat de kermis op het Binnenhof aan de Middenbaan-zijde. Op Koningsdag staat de markt in een tijdelijke opstelling aan de overkant van het plein, dus voor het gemeentehuis. Op de Schaatsbaan is die dag de braderie van Oranjevereniging Juliana. De afrondende werkzaamheden op het Binnenhof verrichten wij na 28 april. De officiële opening is op 12 mei. In samenwerking met de Culturele alliantie en de ondernemers in het centrum is er die dag een leuk en gevarieerd programma voor jong en oud. Onder andere via deze krant houden wij u op de hoogte. Vanaf 11 mei staat de markt weer op het nieuwe Binnenhof.”, aldus de gemeente.

Zie ook: 12 – 20 april: Binnenlandse Baan bij gemeentehuisplein afgesloten voor auto’s, fietsers en OVBekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »