Kruispunt fietspad Middeldijk krijgt hogere drempels

BARENDRECHT – Maandag 9 oktober starten de werkzaamheden aan het provinciaal fietspad tussen de Middeldijk en het Park Nieuweland. De bestaande tegelverharding wordt vervangen door asfalt, “hierdoor creëren we een comfortabeler fietspad.”, aldus de gemeente.

De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd.

Fase 1: Middeldijk – Riviermolen

Fase 1  (maandag 9 oktober t/m vrijdag 10 november 2017) betreft het gedeelte tussen de Middeldijk en de Riviermolen. Voor deze werkzaamheden wordt het fietspad afgesloten. Een aantal fietspaden vanuit de wijken Nieuweland en Molenvliet worden ook afgesloten.

Fietsverkeer wordt omgeleid over de Middeldijk en de Strausslaan (zie kaart onderaan dit bericht). Vanaf de Riviermolen kan men het provinciaal fietspad weer gebruiken. De verbinding tussen Nieuweland en Molenvliet ter hoogte van de Riviermolen blijft intact. Het kan voorkomen dat fietsers af moeten stappen, in dat geval worden loopschotten aangebracht.

Fase 2: Riviermolen – Park Nieuweland

Fase 2 betreft het gedeelte tussen de Riviermolen en Park Nieuwland, hierover volgt later meer informatie.

Artikelfoto: Kruising van het provinciaal fietspad met de Middeldijk (archieffoto). Vanaf hier (foto, rechts; Molenvliet) tot aan Park Nieuweland zullen er werkzaamheden gaan plaatsvinden aan het fietspad. Zie hieronder de locaties van fase 1 en 2:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »