5 en 6 okt: Afsluitingen Sweelincklaan en Henry Dunantlaan

BARENDRECHT – Fase 2 van het project ‘Openstelling onderdoorgang A29’ (Harmonielaan) is het aanbrengen van geluidsreducerend asfalt op de Henry Dunantlaan tussen de Voordijk en Bijdorp en van Bijdorp tot de Boerhaavelaan. Dit is nodig omdat er een toename van de verkeersdruk wordt verwacht.

De werkzaamheden starten op 5 oktober. De weg tussen de Bachlaan en Bijdorp (Sweelincklaan + Henry Dunantlaan) is dan tussen 06.00 en 23.00 uur afgesloten. Tijdens deze afsluiting wordt het bestemmingsverkeer Carnisseweg omgeleid via de Gdansk. Hiervoor is de bussluis op de Gdansk tijdelijk open. Op 6 oktober tussen 06.00 en 23.00 uur is er een afsluiting tussen Bijdorp en de Boerhaavelaan (Henry Dunantlaan). (zie hier de kaartjes met afsluitingen)

Andere planning

Oorspronkelijk zou dit verdeeld over twee weken in de avond en nacht plaatsvinden, met de nodige (geluids)overlast voor de omwonenden. De aannemer heeft een alternatief plan bedacht, waardoor de overlast beperkt is tot twee dagen.

Onderdoorgang A29

In het voorjaar van 2017 start de aanleg van de nieuwe rotonde Breslau-Bergen-Gdansk nabij het Inge de Bruijn zwembad. Naar verwachting zullen in december 2016 eerst de kabels en leidingen verlegd worden zodat begin volgend jaar gestart kan worden met het aanleggen van de rotonde en de reconstructie van de bestaande wegen.

In de zomer van 2017 start de uitvoering van de werkzaamheden aan de rotonde Henry Dunantlaan – Dierensteinweg – 1e Barendrechtseweg, ofwel de huidige ‘Eftelingrotonde’. Na oplevering van de ze nieuwe kruising wordt de bussluis onder de A29 opengesteld voor verkeer en is het gehele traject klaar.

Foto: Archieffoto van de laatste werkzaamheden aan de Henry DunantlaanBekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »