Internationaal brons voor junioren GVB (Gymnastiekvereniging Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Het turnseizoen nadert het einde en GV Barendrecht sluit het af met een internationaal toernooi op 28/29 juni in Deventer. In totaal deden er 13 landen mee.

Senioren

De senioren Felicia van Veen, Laura Onnink, Nikki Kooiman en Kayen vd Berg hadden er zin in en openden het toernooi. Nikki deed weer mee aan een wedstrijd na een lange blessuretijd. Voor Kayen van de Berg was het zeer emotioneel want voor haar was het de laatste wedstrijd. Zij heeft besloten om te stoppen met haar turncarrière.

Deze dames hebben echt laten zien wat ze in huis hadden en werden 4e met het team. Felicia van Veen en Laura Onnink eindigden resp. als 5e een 6e op balk en verdienden een plaats in de toestelfinale die op zondag werd gehouden. Felicia van Veen verzorgde zondag een fantastische balk oefening en werd beloond met een 2e plaats. Ze mag trots zijn op haar zilveren medaille.

Junioren

De junioren Milena Bakker, Lise Onnink en Xanthe de Jager moesten zaterdag ook strijden voor een plaats op het podium. Het was een sterk veld en er deden maar liefst 54 turnsters mee. Milena Bakker turnde een prima wedstrijd en eindigde als 9e! Haar turngenootjes Lise Onnink en Xanthe de Jager eindigde enkele plaats verder in de klassement .

Met het team werden de junioren 3e, een wel verdiende podiumplaats. Lise Onnink turnde een fantastische vloeroefening. Vele trainers van andere clubs hebben genoten van haar uitstraling. Xanthe de Jager deed voor het eerste een nieuwe acro serie op vloer en met succes. Als 6e op vloer leverde dit haar een plaats in de toestelfinale op zondag. Milena Bakker werd 6e op brug en ook voor haar een toestelfinale! Al met al een geslaagde wedstrijd voor deze dames!

Pupillen

Op zondagochtend deden de pupillen 2 (Romy Fonville, Jill Lewis, Annabel Gerlach en Eva Blom) en de jeugdmeiden (Hannelore vd Beek, Eva van Gemert en Indey Onnink) mee als één team. Er deden 13 teams uit verschillenden landen mee. In totaal 52 turnsters, en ook hier een zeer sterk veld. Vooral voor de pupillen 2 die als jeugdturnsters werden gejureerd! Maar met nieuwe elementen die succesvol werden uitgevoerd, hebben deze meiden laten zien wat ze in hun mars hebben.

De jeugdmeiden hebben een prima wedstrijd gedraaid zonder foutjes. Amerika, Hongarije en Engeland eindigde op podium. GV Barendrecht werd 5e! Een super prestatie!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen


Fotograaf: Gymnastiekvereniging Barendrecht, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »