Harmonieorkest Barendrecht blaast jury omver op festival

BARENDRECHT – Groot was de vreugde bij de dirigent en de leden van het Harmonieorkest toen de juryrapporten werden uitgereikt. Op het Eiland IJsselmonde Festival, dat 2 november plaatsvond in Hoogvliet, wist het orkest van Harmonievereniging Barendrecht de hoogste score van de dag te behalen.

Voor de uitvoering van het sprookjesachtige verhaal The legend of Ratu Kidul kregen zij van de jury een beoordeling van 87 punten. Jurylid Jacob Slagter sprak van een ‘uitstekende uitvoering’. De vertolking van het muziekstuk Lord Tullamore, dat geïnspireerd is op vrolijke en lyrische Ierse melodieën, werd beoordeeld met 86 punten. “Knappe prestatie van een prachtig klinkend orkest”, gaf jurylid Danny Oosterman als commentaar.

In de weken voorafgaand aan het festival is door de orkestleden en dirigent Truus Migchielsen-Muizer veel gerepeteerd om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Zij zullen de muziekstukken nogmaals uitvoeren op het Nieuwjaarsconcert van de vereniging, dat plaatsvindt op 11 januari 2014. Het thema van deze avond is Verhalen en Legendes. Meer informatie over dit concert en het orkest is te vinden op www.harmoniebarendrecht.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen« | »