Cross door drassig terrein in het Kooiwalbos

BARENDRECHT – [Foto’s] Atletiekvereniging CAV Energie organiseerde vandaag (Zaterdag 28 november 2015) de Rob Prooi Memorial Cross in het Kooiwalbos. Om elf uur vanochtend (Zaterdag 28 november 2015) mochten de jongste deelnemers (t/m 12 jaar) van start, gevolgd door de oudere jeugd (t/m 16 jaar) om kwart over elf.

Deze deelnemers ploeterden zich respectievelijk 1 en 2 kilometer door het modderige landschap in het Kooiwalbos, want ondanks de zon was het behoorlijk fris en was het terrein erg drassig. Het parcours bevatte modderige en zompige grasstroken, zand- en schelppaden en een slootpassage als extra hindernis voor de volwassenen.

Na afloop werden de kinderen weer warm opgevangen door de ouders, veelal inclusief een nieuw paar schoenen en sokken.

Cross

Om kwart over twaalf klonk het startschot voor de 5 en 10 kilometer. De deelnemers hebben door het Kooiwalbos een zo snel mogelijke tijd proberen neer te zeggen. Ruim 80 deelne(e)m(st)ers genoten van een zware, heerlijke cross door de natuur. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

Snelste tijden

De snelste deelnemers op de 10 kilometer waren Monique Raaijmaakers uit Dordrecht in 48.20 minuten en Energie-atleet Young de Graaf in 41.28 minuten; op de 5 kilometer waren dat de Energie-atleten Lotte Visser (25.32) en Tijn Hubers (19.08). Naast deze twee atleten werden over 5 kilometer de volgende Energieleden clubkampioen in hun klasse; bij de dames Shirley de Vries en Martha van Hal en bij de heren Joeri v,d. Waal, Sander Eggenhuizen en Rob Eger. Op de 10 kilometer werden de heren Henk Pieterse en Ton Kapinga clubkampioen. Bij de jeugd waren er 13 titels; Tess Jack, Bibi van ‘t Veld, Hynke van der Geest, Fenne Viergever, Eva van Rijswijk, Kevin van ‘t Hoff, Jozuah Revierre, Fin Heuving en Jamie de Visser (1.000 meter) en Ilvia Hederik, Isabel van Noordenne, Daniël van Noordenne en Danick Imholz (2.000 meter). (volledige uitslag)

De crosswedstrijd van atletiekvereniging Energie is sinds 2004 vernoemd naar de plotseling overleden initiatiefnemer Rob Prooi.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Verenigingen


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »