Honderden deelnemers bij Energie MiLa Trackmeeting in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen donderdag (21 mei) was het eerste lustrum van deze wedstrijd een feit. De succesformule voor de Energie Mila Trackmeeting is volgens CAV Energie eenvoudig: Biedt een beperkt programma, toegankelijk voor iedereen met een strakke organisatie. Stimuleer een nummer dat jaren is ingedut –de hindernisloop en de steeple– en motiveer een team vrijwilligers.

Hindernisloop en steeple

CAV: Hier hebben we een organisatorisch hoogstandje uit de hoge hoed weten te toveren. De verschillende balkhoogten, de verschillende afstanden, het wel of juist niet plaatsen van een balk. Alles is timing en secondewerk om het logistiek te laten kloppen. En iedereen kan starten, we wijzen niemand af, er is altijd wel een oplossing.

Op de 1000m. hindernis (allen D junioren) was Eva Nijdam(Scorpio/Oosterhout) zelfs alle jongens te snel af met 3.22.71.  Ze passeerde net voor de finish Robert de Graaf(AV’56/Goes) die 3.24.09 liet afdrukken. De 1500m. junioren C mocht zich verheugen in een volle serie met 12 atleten. Bij de meisjes had Jaimy van de Loo(AV de Spartaan/Lisse) de langste adem en won in 5.13.33. Heel snel was Alessio van der Straaten, eerste jongen in 4.41.36. ERT-er Haico Boer werd tweede in 5.07.57.

De meisjes B junioren overbrugden 2000m. Jasmijn Bakker(AV Triathlon/Amersfoort) liep solo naar 6.44.44 en dat is de tweede tijd ooit in Nederland, slechts 1 seconde langzamer dan haar oudere zus Veerle achter haar naam heeft staan. Bij de jongens op een balkhoogte van 91cm ook een solorace, Achraf Boutkabout(PAC/Rotterdam) ging direct alleen op pad om in een supertijd van 6.32.03 weer binnen te komen. Junior A Mels Lambrechts(THOR/Roosendaal) maakte het zichzelf heel moeilijk maar werd daarvoor beloond met een tijd van 9.47.70, hij liep de 3000m. steeple. Sterke deelname ook in de mastercat. Met o.a. Eefke Vroemen-Schneiders(Altis/Amersfoort) en Sjaak van der Linde(Rotterdam Atletiek).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »