BMX-ers starten nieuw seizoen: staan te trappelen voor eigen nieuwe baan in Barendrecht

BARENDRECHT – Gisteren (Zondag 22 maart 2015) werd de eerste van tien wedstrijden van de BMX West competitie gereden in Velsen Noord. Veel Barendrechtse rijders hebben de stap gemaakt om dit seizoen deze mooie competitie te rijden. De ervaren rijders stonden te trappelen om de uitdaging op een mooie ranking ook dit jaar weer aan te gaan.

Trainen

Ook dit jaar wordt bevestigd dat de Barendrechtse BMX-ers veel talent in huis hebben. Alle officiële KNWU wedstrijdbanen zijn langer, de heuvels complexer, de startheuvels steiler. Elementen die de club door gebrek op de eigen trainingsbaan nauwelijks kan trainen. Door innovatieve trainingsmethoden weten de trainers toch het beste uit de enthousiaste BMX-ers te halen.

Nieuwe wedstrijdbaan

FCC Barendrecht hoopt voor de zomer een positief antwoord van de gemeente Barendrecht te ontvangen, zodat de start van een nieuwe, volgens de UCI regels, wedstrijdbaan aangelegd kan worden en de individuele talenten van de BMX-ers verder ontwikkelt kunnen worden. Na trainingen op een nieuwe BMX baan zal FCC Barendrecht niet alleen tijdens de regionale wedstrijden hun naam laten zien, maar staat de deur open om landelijk een serieus tegenstander te kunnen worden voor menig vereniging.

Potentie

De resultaten van afgelopen zondag laten zien dat die potentie zeker aanwezig is. Verdiende A-finales werden gereden door Reza (1) en Teun (2), Nova (3), Mika (6), Stijn (1), Luc (6), Boyd (5). Zondag 29 maart verhuisd het BMX circus naar Heiloo voor de 2e competitie ronde.

Meer informatie over fietscross en de vereniging vindt u op de site: fccbarendrecht.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »