Groep 6 CBS Vrijenburg plant bomen op Nationale Boomfeestdag in Barendrecht

BARENDRECHT – Op woensdag 18 maart 2015 was de Nationale Boomfeestdag. Ter gelegenheid hiervan plantten kinderen uit groep 6 van CBS de Vrijenburg samen met wethouder Vermaat bomen en struiken bij het trapveld aan de Vrijenburglaan.

Wethouder Vermaat (openbare ruimte) is blij met dit jaarlijks terugkerende initiatief: “Ik vind het een hele goede zaak dat we de basisschooljeugd door middel van de Boomfeestdag de noodzaak van een gezonde, groene leefomgeving kunnen laten inzien.

11 bomen en 27 struiken

De gemeente doet al jaren mee aan de Boomfeestdag. Ieder jaar planten we samen met leerlingen van een Barendrechtse basisschool een aantal bomen. Dit jaar was de plantlocatie het nieuw gerealiseerde trapveld aan de Vrijenburglaan (ter hoogte van de Giraffenburg). Op de heuvels rondom het speelveld zijn 11 bomen en 27 grote struiken geplant. Zo krijgt de speelplaats een groene aankleding. Ook dragen de bomen en struiken bij aan gezonde lucht door viezigheid en stof op te vangen en vast te houden.

Foto: Gemeente Barendrecht / Meer foto’s zijn te bekijken op de website van de Gemeente Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »