Scholenkampioenschappen voetbal op Sportpark de Bongerd en Smitshoek

BARENDRECHT – Gisteren (Vrijdag 19 april 2019) vonden de scholenkampioenschappen voetbal plaats in Barendrecht. Leerlingen van de basisschool groepen 5 t/m 8 speelden ‘s ochtends poulewedstrijden tegen elkaar en in de middag de finales.

Kinderen uit groep 5 en 6 speelden op de Bongerd (12 meisjes en 41 jongensteams), de groepen 7 en 8 voetbalden op het sportpark van VV Smitshoek. Een uitslag van de finales bij Smitshoek is nog niet bekend gemaakt door de organisatie (tips/foto’s insturen).

Bongerd

Bij de meisjes ging de finale tussen De Hoeksteen 6A en de Vrijenburg 6. Na een gelijkopgaande wedstrijd die in 1-1 eindigde moesten er strafschoppen worden genomen. De Vrijenburg scoorde 2 keer, de Hoeksteen schoot over en de 2e penalty werd gestopt waardoor de 3e penalty niet meer nodig was en De Vrijenburg 6 winnaar werd.

Bij de jongens ging de finale tussen OBS Smitshoek 6A en de Schaepmanschool M6. De Schaepmanschool stond lang voor maar via een mooie corner en daarna een goede aanval werd het 2-1 voor OBS Smitshoek die daarmee het toernooi won.

Sportiviteit

Zowel op de Bongerd als bij Smitshoek werd de organisatie geconfronteerd met onsportief gedrag (door begeleiders). BVV Barendrecht: “Helaas kregen we wel enkele incidenten af te handelen die met sportiviteit te maken hadden. Deze incidenten zorgden voor een smet op de verder uitstekend verlopen toernooidag.” Ook bij VV Smitshoek ontstonden er rond de finales discussies over (on)sportief gedrag.
Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »