Voetbal op voetbalveld

BARENDRECHT – BVV Barendrecht en Excelsior Rotterdam spelen vanaf volgend seizoen met een gezamenlijk team mee in de Eredivisie Vrouwen. “Hiermee krijgt de regio Rotterdam voor het eerst een vrouwenteam op het hoogste niveau“, aldus de KNVB.

Excelsior Barendrecht treedt als negende team toe tot de Eredivisie Vrouwen. Op dit moment wordt de competitie gevormd door Achilles ‘29, ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, FC Twente en Telstar VVNH. “Wij wilden als Excelsior het vrouwenvoetbal graag omarmen“, zegt algemeen directeur Ferry de Haan. “We wisten dat BVV Barendrecht ook die stap wilde maken en daarom zijn we met elkaar om de tafel gaan zitten.’’

‘Mooie stap’

Ook Martin Seltenrijch, voorzitter van BVV Barendrecht, reageert verheugd. “Wij hadden al eens eerder over deelname aan de Eredivisie Vrouwen gesproken. Nu speelt ons hoogste vrouwenteam in de Topklasse en dit is dus een logisch vervolg voor ons.

We hebben al een tijd goed contact met Excelsior Rotterdam en BVV Barendrecht en we vinden het erg mooi dat ze volgend seizoen als ‘Excelsior Barendrecht’ mee gaan doen aan de Eredivisie Vrouwen’”, aldus Minke Booij manager vrouwenvoetbal KNVB.

Selectie

De komende tijd gaan Excelsior en BVV Barendrecht het team opzetten; een trainer/trainster, een coördinator en een teammanager. Daarna zal een selectie worden samengesteld met speelsters tussen de 17 en 24 jaar. “Wij hebben hier voldoende talent rondlopen, maar de Eredivisie is weer een ander niveau“, weet Seltenrijch. “Dus ik schat in dat ruim de helft van de selectie van buiten zal moeten komen.

Onze ambitie is dat we de selectie op termijn willen samenstellen met speelsters uit de opleidingen van BVV Barendrecht en Excelsior“, geeft De Haan aan. “We calculeren in dat we het sportief gezien lastig zullen krijgen in het eerste seizoen, maar wij verwachten ook dat naar aanleiding van de bekendmaking dat voetbaltalenten zich zullen aanmelden. Deze regio herbergt immers flink wat voetbaltalent.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport« | »