Voorjaarsevenement Energiek Barendrecht op 15 april bij Het Kruispunt

BARENDRECHT –Op zaterdag 15 april organiseren Bibliotheek Aan Zet en de Duurzaamheidkring Barendrecht samen het voorjaarsevenement: Energiek Barendrecht. Supersnelle elektrische auto’s, de nieuwste beweegtrends, gezonde voeding en meer. Kom jij ook genieten van een lekker hapje en drankje in de Barendrechtse lentezon? Het evenement is gratis toegankelijk en vindt plaats op de paaszaterdag, van 11.00 uur tot 16.00 uur in en rondom het Kruispunt in Barendrecht.

Je kunt meedoen aan een groot scala leuke en energieke activiteiten voor het hele gezin. De dag wordt om 11.00 uur geopend door wethouder Johan van Wolfswinkel. Gedurende de dag leer je alles over energiek leven in de breedste zin van het woord. Van bewegen tot food en van duurzame energie, slimme mobiliteitsoplossingen tot slimme afvalverwerking.

Meedoen

Naast presentaties (zie programma), is er vooral gelegenheid tot meedoen. De hele dag door is er een gevarieerd aanbod van activiteiten. Proeven van lokale en biologische producten. Wat dacht u van een insectenhotel maken? Of aan de slag gaan met de kunstenaars van de Kunstexpress? Of yogales, een workshop 3d-printen, een kruidenworkshop, een vitaaltest en paaseieren zoeken. En er zijn prijzen te winnen! Er is te veel om op te noemen.

Programma

Na de opening door de wethouder om 11:00 uur bijt Edwin Bestebreurtje het spits af met het concept NRGYZONE: een slim energieplan en elektrisch deelautoprogramma voor mensen en bedrijven die vooruit willen. Om 12.00 uur neemt Ming Wong van de Verkeersonderneming het stokje over. Wat heeft u nodig om de auto in de spits te laten staan? Grootte is niet alles, dat gaan Noortje Veerman en Jan Willem van der Made verduidelijken met hun verhaal over Tiny Houses.

Om 14.00 uur gaan we met Emily-Jane Lowe op zoek naar het antwoord op de vraag: Is het een uitdaging of gaat het gewoon lukken, een leven zonder afval? De laatste etappe is voor Stefan van der Worm. Hij laat ons met Ravottuh het belang van natuurlijke en groene ruimte om ons heen zien.

Energiek

Doe jij mee aan een energiek Barendrecht? Heb jij een idee hoe het leuker, anders en energieker kan? Dan ben je van harte welkom! De bezoekers aan het event maken kans op een jaar lang gratis sporten en vele andere prijzen. Voor de laatste informatie kun je terecht op facebook.com/EnergiekBarendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »