BARENDRECHT – Op zaterdag 17 mei ontvangen ruim 28.000 ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar in de regio Rotterdam-Rijnmond een kaart in de brievenbus met het verzoek mee te werken aan een gezondheidsonderzoek. Dit onderzoek geeft inzicht in de gezondheid en ontwikkeling van kinderen in de regio Rotterdam-Rijnmond. De GGD Rotterdam-Rijnmond benadert hiervoor willekeurig 1 op de 5 kinderen.

Ontvangt u zo’n kaart?

Met de persoonlijke code kunt u digitaal een vragenlijst invullen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn gezondheid en opvoeding van het kind, leefgewoonten en voorzieningen in de wijk voor het kind.

Gezondheid jeugd in kaart

De GGD Rotterdam-Rijnmond heeft een wettelijke taak om de gemeenten in haar werkgebied te informeren over de gezondheidssituatie van de jeugd in deze gemeenten. De uitkomsten dragen bij aan de invulling van het gemeentelijk jeugdbeleid. Dit kan er bijvoorbeeld toe leiden dat er meer buitenspeelplekken komen of dat er meer opvoedingsondersteuning in een gemeente wordt aangeboden.

Meedoen is belangrijk!

Hoe meer ouders de vragenlijst invullen, des te meer gegevens worden verzameld en hoe betrouwbaarder het beeld is van de gezondheid van de kinderen in een gemeente. Meedoen is dus belangrijk. Ook als het allemaal goed gaat met een kind.

Privacy gewaarborgd

De namen en adressen voor dit onderzoek zijn via een steekproef uit het bevolkingsregister verkregen. Zij worden alleen gebruikt om de uitnodiging en eventuele herinnering te sturen. Daarna worden de gegevens vernietigd. Antwoorden kunnen dan niet meer gekoppeld worden aan persoonsgegevens. Kijk voor meer informatie op ggdrotterdamrijnmond.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Regio« | »