Burgemeester Van van Belzen, Barendrecht

BARENDRECHT – Voorafgaand aan de algemene politieke beschouwingen die vanavond (Dinsdag 7 juli 2015) werden gehouden in de gemeenteraad, was er speciale aandacht voor de burgemeester van Barendrecht: Jan van Belzen. Hij is inmiddels 10 jaar burgemeester van onze gemeente.

10 jaar burgemeester

Dhr van Orsel (nestor) sprak namens de gemeenteraad over dit moment. Afgelopen week, op woensdag 1 juli, was Dhr Van Belzen precies 10 jaar burgemeester van Barendrecht. “Dat moeten we niet zomaar voorbij laten gaan“, aldus de nestor. De burgemeester ontving uit handen van Dhr van Orsel een presentje. Ook de vrouw van de burgemeester, die haar man regelmatig pas laat thuis zag komen, ontving een bloemetje.

Verbinder

Namens de gemeenteraad werd de burgemeester omschreven als: “een verbinder, iemand die in een zeer goed blaadje staat bij de bevolking (…) [hij heeft] op uitstekende wijze deze gemeente gediend, en doet dat nog steeds. Daar zijn we je zeer dankbaar voor.” De burgemeester ontving daarbij een applaus van de gemeenteraad.

Installatie

Op 1 juli 2005 werd Jan van Belzen geïnstalleerd als nieuwe burgemeester. In zijn inauguratierede benadrukte Van Belzen dat hij een burgemeester voor álle Barendrechters wil zijn en riep hij iedereen op hem op zijn daden te beoordelen in plaats van af te gaan op vooroordelen over zijn persoon of achtergrond.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »