EVB wil buitenbad bij Inge de Bruijn zwembad Barendrecht

BARENDRECHT – Gemeenteraadslid Cerano Bakker (EVB) heeft het college verzocht om te onderzoeken of het mogelijk is om een buitenbad te realiseren bij het Inge de Bruijn zwembad. Uitwijken naar buurgemeenten, zoals het Waal en Weidebad zou dan niet meer nodig hoeven zijn voor inwoners van Barendrecht.

De uitbreiding zou volgens de partij inspelen op de toename van gezinnen en opgroeiende jeugd in Carnisselande. Daarnaast ligt het zwembad centraal waardoor het makkelijk bereikbaar is voor heel Barendrecht. Tussen het binnenzwembad en de beoogde locatie liggen momenteel nog wel een autoweg, parkeerplaatsen, twee slootjes en een fietspad.

Buitenzwembad

EVB: Enkele weken geleden liep het kwik op tot boven de 30 graden en binnen enkele dagen wordt er zelfs een hittegolf verwacht. Weer bij uitstek om een frisse duik te nemen. Voor een buitenzwembad moeten Barendrechters het sinds jaar en dag buiten de gemeentegrens zoeken. Zo is er het Waal en Weidebad in Heerjansdam, de Fakkel in Ridderkerk of de Hoge Devel in Zwijndrecht. Echt voor Barendrecht ziet in een buitenzwembad met aangrenzende ligweide een prachtige voorziening met écht toegevoegde waarde voor Barendrecht. Onze gemeente is de afgelopen 15 jaar verdubbeld in omvang en zeker in Carnisselande is sprake van veel gezinnen en opgroeiende jeugd.

Een locatie heeft EVB ook wel in gedachte: grenzend aan het Inge de Bruijn zwembad. Dat heeft een aantal voordelen: Het is zeer centraal gelegen, er is ruimte, er staat al een goede organisatie en het versterkt de functie van het huidige zwembad. Daarnaast ligt er in de directe omgeving óók nog terrein braak. Kortom: een unieke kans! Echt voor Barendrecht heeft het college van B&W verzocht om – eventueel in samenwerking met het Inge de Bruijn zwembadeen ‘quickscan’ te maken, waarmee de haalbaarheid van dit plan wordt bekeken.

Vragen

Concreet heeft EVB de volgende vragen aan het college gesteld:

  • Deelt het college de mening van EVB dat een buitenzwembad met ligweide een toegevoegde waarde is voor de gemeente Barendrecht.
  • Is het terrein direct naast het Inge de Bruijnbad hiervoor mogelijk een goede locatie, zeker gezien de centrale ligging en het reeds aanwezige Inge de Bruijnbad?
  • Is het college bereid om, eventueel in samenwerking met het Inge de Bruijnbad, de haalbaarheid van dit plan te onderzoeken en met een voorstel te komen.


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »