Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra op werkbezoek in Barendrecht

BARENDRECHT – De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra bracht vandaag (Dinsdag 30 oktober 2018) een werkbezoek aan Barendrecht. Het bezoek startte bij de Barendrechtse groente- en fruithandelaren Olympic Fruit en Hillfresh, waarna hij door het college van burgemeester en wethouders een lunch kreeg aangeboden op het gemeentehuis.

Barendrecht is de bakermat van de Nederlandse industrie in groente en fruit“, aldus de gemeente. Deze kernboodschap heeft de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra vandaag (Dinsdag 30 oktober 2018) vanuit verschillende invalshoeken meegekregen.

Groenten en fruit

De directeuren Thijs van den Heuvel van Olympic Fruit en Hans van den Heuvel van Hillfresh informeerden de ambassadeur over de hoge kwaliteit en het vernieuwend vermogen van de Barendrechtse fruit- en groentebranche.

Tijdens de rondleidingen bij Olympic Fruit en Hillfresh kreeg de Amerikaanse ambassadeur in Nederland informatie over het ontstaan en de toekomst van de industrie. Burgemeester Van Belzen vertelde de ambassadeur onder andere dat 25 procent van alle handel in groente en fruit plaatsvindt in Barendrecht. Daarbij gaf hij meteen aan dat er nog volop ruimte is voor meer.

Artikelfoto bijschrift: De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra met het college van burgemeester en wethouders van Barendrecht. Van links naar rechts: Wethouder Cees Schaap, wethouder Tanja de Jonge, ambassadeur Pete Hoekstra, wethouder Arnoud Proos, burgemeester Jan van Belzen, wethouder Nico Bults, wethouder Reshma Roopram, plvv gemeentesecretaris Dannis van IJpen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »