Fietspad fietsersbruggetje Voordijk Barendrecht

BARENDRECHT – “Al het verkeer dient zich te houden aan de regels, zo ook de bezorgscooters van thuisbezorgrestaurants“, zo stelt Echt voor Barendrecht (EVB). De partij heeft vragen ingediend bij het college van B&W over de rijstijl van de bezorgscooters in Barendrecht en de verantwoordelijkheid die de horecagelegenheden daarbij hebben.

EVB: “Enkele restaurants stunten de laatste tijd met steeds kortere bezorgtijden. Zo wordt er zelfs een levertijd van 20 minuten beloofd aan mensen die eten bestellen. De bereiding en bezorging van de maaltijd dient dan binnen de genoemde tijd te gebeuren. EVB is bang dat door deze strakke bezorgtijden de veiligheid in het geding komt omdat de bezorgers op hun scooters hard moeten rijden om op tijd te zijn, met alle gevolgen van dien.

Bezorgtijden

Raadslid Kevin van Bommel van EVB heeft hierover enkele vragen gesteld aan het college van B&W. Van Bommel: “De strakke bezorgtijden zorgen er impliciet voor dat bezorgers bijvoorbeeld niet wachten voor een stoplicht en dat kan andere weggebruikers in gevaar brengen. Daarnaast laten enkele restaurants hun bezorgers op milieuvriendelijke elektrische scooters rijden, maar dit heeft wel als gevolg dat andere weggebruikers de scooters niet horen aankomen en dit heeft recent al geleid tot enkele bijna-ongelukken onder andere op de Voordijk.

EVB wil dat maaltijdleveranciers worden aangesproken op hun rijgedrag en er een aanpak komt voor de langere termijn, de veiligheid moet gewaarborgd blijven voor alle weggebruikers.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »