Kinderen op de thee bij burgemeester van Belzen (2018)

BARENDRECHT – De gemeenteraad heeft afgelopen week besloten dat de gemeente Barendrecht een jongerenraad moet krijgen. In de aangenomen motie ‘Jongerenraad’ wordt het college verzocht met een voorstel te komen hoe in 2019 een jongerenraad kan worden gevormd.

Deze jongerenraad kan bestaan uit maximaal 15 jongeren en 2 coaches vanuit de gemeenteraad. Het college is gevraagd om de komende periode een plan maken waarin staat welke onderwerpen de jongerenraad zou kunnen behandelen/uitwerken. Er moet daarbij tevens worden gezocht naar een manier om ze ook te betrekken bij de (daadwerkelijke) besluitvorming in de gemeenteraad.

Jeugd

De gemeente heeft de afgelopen periode meer projecten gestart om kinderen en jongeren bij de politiek te betrekken. Zo vond vorig maand ‘Op de thee bij de burgemeester‘ plaats, waarbij 200 kinderen uit Barendrecht van 10 jaar oud in gesprek gingen met de burgemeester. Ook werd Anaïs Swirc na een sollicitatieronde gekozen als eerste kinderburgemeester van Barendrecht.

Motie

De motie werd aangenomen door een meerderheid van de raad: Alle coalitiepartijen (tevens gezamenlijk indieners van de motie) stemden voor, alleen Echt voor Barendrecht (EVB) stemde tegen. EVB Raadslid Richard Carlebur gaf namens de partij een stemverklaring: “EVB is een partij die erg is voor burgerinspraak en -participatie. Aan de andere kant is er een coalitie die rust op een zeer wankel aantal zetels. Dus dan kan het geen kwaad om af en toe het oor te luister te leggen bij het volk. We willen daarom graag tegen stemmen.

Foto: Groepsfoto van één van de groepen kinderen die vorige maand op de thee kwamen bij burgemeester van Belzen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »