Kandidaat wethouders verzamelen zich in het gemeentehuis, coalitieakkoord gepresenteerd aan burgemeester

BARENDRECHT – [Foto’s] De onderhandelende partijen zijn vanavond (Donderdag 24 mei 2018) bijeen gekomen in het gemeentehuis om het coalitieakkoord aan de burgemeester te presenteren. De laatste punten zijn vanavond (Donderdag 24 mei 2018) uitonderhandeld. Formateur Piet Boekhoud (foto, links) was hierbij aanwezig en gaf na afloop aan dat zijn taak er bijna op zit.

De partijen, CDA, SGP/ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, VVD en D66, gaan maandag(avond) naar buiten treden met het coalitieakkoord: “Aanstaande maandag worden het akkoord en de namen van de kandidaat-wethouders naar de raad gezonden en gepresenteerd aan de pers. Het akkoord wordt door de gemeenteraad besproken tijdens een in te plannen extra vergadering van de gemeenteraad, waarin ook de beoogd wethouders worden voorgedragen.

Update, zie ook: Zes partijen bereiken coalitieakkoord: ‘Eenheid in verscheidenheid’

Wethouders

Vanavond stond er ook een vergadering op het programma waarbij de (toekomstige) coalitiepartijen en hun (kandidaat) wethouders samen zouden komen. Alleen van Dhr. Proos (foto, rechts) is tot op heden bekend gemaakt dat hij (kandidaat) wethouder is namens de SGP/CU voor het nieuwe college. Hij gaf aan bereid te zijn om van zijn huidige woonplaats Bodegraven naar Barendrecht te verhuizen als hij daadwerkelijk wethouder is geworden.

De overige (kandidaat) wethouders zijn officieel nog niet bekend, maar voor het CDA is dit zeer waarschijnlijk (huidige wethouder) de heer Luijendijk; voor de PvdA mevrouw Roopram; voor GroenLinks mevrouw de Jonge en voor D66 de heer Bults. Bij de VVD zijn recent door persoonlijke omstandigheden wijzigingen geweest waardoor niet met (enige) zekerheid kan worden vastgesteld wie het wethouderschap op zich neemt. Tijdens de onderhandelingen vanavond (Donderdag 24 mei 2018) was (in ieder geval) de heer Kelder aanwezig voor de VVD.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »