Onderhandelende coalitiepartners (Gemeenteraadsverkiezingen 2018)

BARENDRECHT – De zes onderhandelende partijen uit de Barendrechtse raad (CDA, SGP/ChristenUnie, PvdA, GroenLinks, VVD en D66) hebben een akkoord bereikt. Onder het motto ‘Eenheid in verscheidenheid’ gaan de partijen de komende jaren Barendrecht besturen.

Aanstaande maandag (28 mei) worden het akkoord en de namen van de kandidaat-wethouders naar de raad gezonden en gepresenteerd aan de pers. Het akkoord wordt door de gemeenteraad besproken tijdens een in te plannen extra vergadering van de gemeenteraad, waarin ook de beoogd wethouders worden voorgedragen.

Collegeprogramma

Het coalitieakkoord wordt in de komende maanden vertaald in een collegeprogramma. Het college gaat voor het uitwerken van het coalitieakkoord in gesprek met inwoners, bedrijven, maatschappelijke partners en de gemeenteraad.

De gesprekken tijdens de coalitievorming vonden in goede sfeer plaats. De onderhandelaars zijn dankbaar voor het vertrouwen dat de partijen in elkaar hebben. Het akkoord en het vertrouwen zijn een goede basis voor een productief college voor Barendrecht.“, aldus de coalitiepartijen.

Zie ook: Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen Barendrecht 2018: Zetels, voorkeursstemmen en restzetelsBekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »