Warmtecentrale van Eneco op Vaanpark III, Barendrecht

BARENDRECHT – Tijdens de raadsvergadering van gisterenavond heeft de gemeenteraad besloten geen wensen en bedenkingen kenbaar te maken aan het college inzake het principebesluit tot afbouwen aandelen in Eneco Groep.

De PvdA en GroenLinks stemden tegen, evenals één raadslid van de CDA fractie (Dhr. Sullock Enzlin). De rest van de CDA fractie (4 raadsleden) was voorstander. Het resultaat van de stemming werd daardoor 24 stemmen voor en 4 tegen het voorstel.

Verkoop aandelen

De aanleiding voor het voorstel is de per 31 januari 2017 doorgevoerde splitsing van Eneco, waarbij het geïntegreerde energiebedrijf werd gesplitst in een productie- en leveringsbedrijf (Eneco) en in een netwerkbedrijf (Stedin). Door de splitsing is de vraag aan de orde of de gemeente aandelen in Eneco wil behouden of afbouwen. Alle 53 afzonderlijke gemeentelijke aandeelhouders zijn gevraagd hierover een principebesluit te nemen voor 31 oktober 2017. Om tot een principebesluit te komen van ‘houden’ of ‘afbouwen’ heeft het college van Barendrecht een belangenafweging gemaakt en gekeken of Eneco de lokale en financiële belangen nog dient.

Foto: Warmtecentrale van Eneco op Vaanpark III, Barendrecht



Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek



« | »