D66 en EVB maken lijsttrekkers bekend voor gemeenteraadsverkiezingen 2018

BARENDRECHT – De afgelopen tijd hebben D66 en EVB een lijsttrekker gekozen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Deze verkiezingen vinden plaats op woensdag 21 maart 2018. Naar verwachting maken de andere partijen in Barendrecht binnenkort ook hun (nieuwe) lijsttrekkers bekend.

In juni maakte D66 bekend dat Marcel van Prehn de lijsttrekker gaat worden (foto, links). Bij EVB is Lennart van der Linden (foto, rechts) tijdens een vergadering unaniem gekozen tot nieuwe lijsttrekker van de partij.

EVB

Van der Linden neemt het stokje over van Dirk Vermaat, die de lokale partij in 2014 aanvoerde en van nul naar negen zetels leidde. Vermaat lichtte toe dat hij zich evenals de commissie en het bestuur volledig schaart achter de keuze voor zijn collega-wethouder. ‘Door te kiezen voor Lennart geeft EVB een duidelijk signaal af van vitaliteit en voor verjonging aan de top, en dat is een goede zaak’, aldus Vermaat.

Ik ben trots op het in mij gestelde vertrouwen en kijk nu al uit naar de gemeenteraadsverkiezingen. EVB heeft de afgelopen jaren écht wat neergezet in Barendrecht. Dat schept verwachtingen. Die verwachtingen gaan we met een grote club ontzettend enthousiaste mensen waarmaken!’, aldus van der Linden.

D66

Na een spannende campagnetijd heeft de algemene afdelingsvergadering van D66 gestemd en zittend raadslid Marcel van Prehn gekozen tot de nieuwe lijsttrekker van D66 Barendrecht. “Afgelopen zeven jaar heb ik mij actief ingezet voor de lokale afdeling waarvan de laatste drie jaar als vice fractievoorzitter in de gemeenteraad. Ik wil D66 Barendrecht groter maken dan de huidige drie zetels en wanneer we kijken naar het aantal inwoners die tijdens de Tweede Kamer verkiezingen op D66 hebben gestemd, moet dat mogelijk zijn“, aldus Marcel van Prehn.

Foto’s: D66 en EVBBekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »