Gemeentehuis Barendrecht

BARENDRECHT – “De formatiegesprekken tussen EVB, CDA en SGP/CU verlopen voorspoedig en constructief”, zo schrijft de gemeente Barendrecht in een persbericht. De fractievoorzitters van de drie partijen hebben hun kandidaat-wethouders al bekendgemaakt. Zodra de partijen tot een akkoord komen, willen zij een college van vier wethouders: twee van EVB, één van CDA en één van SGP/CU.

De kandidaat-wethouders zijn Lennart van der Linden en Dirk Vermaat (EVB), Peter Luijendijk (CDA) en Johan van Wolfswinkel (SGP/CU). Het nieuwe college krijgt daarmee, net als het vorige college, vier wethouders.

Formatie

Het gaat momenteel nog om kandidaat-wethouders, maar “de formatiegesprekken verlopen constructief en voorspoedig.” Over een groot aantal zaken is door de partijen overeenstemming bereikt. Over een aantal onderwerpen zal eind deze week, samen met de kandidaat-wethouders, nader worden gesproken. Vervolgens zullen ook de portefeuilles worden verdeeld.

Zodra er een coalitieakkoord is, wordt het nieuwe college voorgedragen aan de gemeenteraad. Vervolgens bepaalt de raad of de kandidaat-wethouders worden benoemd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »