Eerste van de 65 officiële Buurtpreventie-borden onthuld in Barendrecht

BARENDRECHT – Samen aan een veilige leef en werkomgeving werken, zo omschreef burgemeester van Belzen vanmiddag (Dinsdag 8 november 2016) het Buurtpreventie project in Barendrecht. Op initiatief van inwoner Robert Jansen zijn er in Barendrecht diverse Whatsapp groepen opgezet. Binnen dit project is er de afgelopen tijd gewerkt aan een koppeling met Buurtpreventie Barendrecht.

Nog meer ogen en oren waardoor je nog sneller op meldingen kunt reageren. Ik vind het een gouden formule, erg goed dat we dit met elkaar hebben bedacht en ook hebben uitgerold“, aldus de burgemeester over de Whatsapp groepen die de veiligheid in de buurt verhogen door verdachte situaties snel te melden.

Buurtpreventie borden

Vanmiddag werd in het kader van dit project het eerste officiële Buurtpreventie-bord onthuld door buurtbewoner Robert Jansen (initiatiefnemer) en burgemeester Jan van Belzen. Hiermee wordt de actieve inzet van buurtbewoners beter zichtbaar en herkenbaar. Het “eerste officiële bord” staat op de hoek van de Van der Vormhaven met de Portlandse Baan, maar dit zelfde bord zal de komende tijd op nog zo’n 65 andere plekken in Barendrecht worden geplaatst.

Bewoners die graag deel willen nemen aan buurtpreventie of zich willen aanmelden voor whatsapp kunnen hiervoor terecht op buurtpreventiebarendrecht.nl. Burgemeester van Belzen hoopt dat de borden inwoners er ook toe zullen aansporen om zich aan te melden als Buurtpreventie Vrijwilliger: “Het zou mooi zijn als ze zich naast de WhatsApp groepen ook aanmelden voor Buurtpreventie“.

Whatsapp

Door de meldingen in de Whatsapp groepen te delen met Buurtpreventie kan er sneller actie worden ondernomen op meldingen van verdachte situaties. Ook kan er door laagdrempelig overleg met buurtbewoners sneller worden besloten om toch direct de politie in te schakelen.

Veiligheidspost

Om het gevoel van veiligheid te vergroten kwam ook als wens naar voren de politiepost op het Middeldijkerplein open te houden. Daarom werd in april dit jaar voor een proefperiode van een jaar op deze locatie een veiligheidspost geopend, waarin het sociale wijkteam, politie, brandweer en gemeentelijke BOA’s samenwerken. Buurtpreventie is daar nu ook bij aangesloten, waarbij ook bewoners zich inzetten voor een veilig Barendrecht.

Foto: Buurtpreventie BarendrechtBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »