Snel maatregelen nodig voor onoverzichtelijk kruispunt op Middeldijk

BARENDRECHT – Het kruispunt van het provinciaal fietspad met de Middeldijk (thv de Oude Trambaan) moet worden aangepakt om deze veiliger te maken, dat stelt EVB raadslid Marius van den Berge in vragen die hij aan het college heeft gesteld. De vragen komen nadat hier vorige week woensdag twee jongeren op een scooter ernstig gewond raakten na een aanrijding met een auto.

Marius: “Bewoners van de Middeldijk pleiten al jaren voor snelheidsbeperkende maatregelen op de Middeldijk, maar vinden geen gehoor bij de gemeente.

Maatregelen

In de brief vervolgt hij: “Er wordt te hard gereden en geen voorrang verleend. Snelheidsremmende maatregelen voor de kruising ontbreken of zijn niet voldoende.De bewoners van de Middeldijk zijn van mening dat het nu hoog tijd wordt dat de gemeente hier zo snel mogelijk wat aan gaat doen.”

Hij vraag het college om maatregelen te nemen om de situatie te verbeteren.

Onoverzichtelijke kruispunt

BarendrechtNU lezer Heidi van der Haring reageerde vorige week al op het ongeval: “Het wordt eens tijd dat bij deze oversteekplaats drastisch iets gaat veranderen want dit is de zoveelste aanrijding! Auto’s rijden hier inderdaad veel te hard of rijden grofweg asociaal door. …ik zeg: hele hoge drempels dat die auto gelijk verrot is!

Freek Haagmans reageerde op de huidige verkeerssituatie: “De gemeente heeft ervoor gekozen om het fietspad voorrang te geven door haaientanden op de weg te zetten. Dat is op zich een onverwachte situatie en niet logisch. Daarbij zie je fietsers en brommers pas als ze boven de dijk uit komen.

Stephan Edcius vindt het eveneens een onoverzichtelijke kruising: “Dat stuk is altijd ook onoverzichtelijk. Als jij van de westzijde aankomt zetten en een scooter komt hard aanrijden van rechts dan zie je hem echt laat of te laat“. Deborah Knol gaf hiervoor een suggestie: “Misschien stoplichten plaatsen oid zou denk ik een hoop ongelukken schelen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »