Kinderen Het Kompas halen €6.729 op voor Kinderen van de Voedselbank (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s + Update] Kinderen van basisschool Het Kompas hebben een megabedrag van maar liefst €6.729 opgehaald voor Kinderen van de Voedselbank. Dit deden ze door afgelopen week klavertjes 4 te verkopen. Op de vraag of de kinderen het project leuk vonden om te doen werd luidkeels “JAAAAAA” over het schoolplein geroepen.

Grote cheque

Stichting Kinderen van de Voedselbank nam het bedrag vanmiddag (Vrijdag 20 maart 2015) in ontvangst bij basisschool Het Kompas aan de Hoefslag: “Eerst wil ik vertellen hoe supertrots wij op jullie zijn (…) Mede dankzij jullie zijn er straks een heleboel kindjes die ook een superverjaardag kunnen vieren en allemaal een heel mooi kledingpakket gaan krijgen.” Door de verkoop ontving de stichting een hart-vormige cheque met het megabedrag van €6.729!

Prijzen

De beste verkoper, Sebastiaan van der Pols uit groep 5a, verkocht 55 klavertjes en kreeg hiervoor een mooie beker en een cadeaubon. Hij wist al gelijk wat hij ervan gaat kopen: LEGO. Een eervolle vermelding was er voor Ilse van de Werken uit groep 2/3, die maar liefst 47 klavertje verkocht had!

Klas 5A verkocht gezamenlijk de meeste klavertjes 4. Door de verkoop van in totaal 220 plantjes haalde de klas €840 op.

Posters

De kinderen hadden voor dit project ook allemaal een poster gemaakt over Kinderen van de Voedselbank. De poster van groep 6B werd verkozen tot de beste, maar op alle posters die de groepen gemaakt hadden, was goed te zien wat de kinderen van de voedselbank allemaal nodig hebben.

Het Kompas is ontzettend trots op het behaalde resultaat: “Iedereen heel erg bedankt voor jullie inzet om dit mogelijk te maken!

Update: Recordbedrag

CBS Het Kompas heeft het record gebroken met de verkoop van klavertjes 4 bij de klaveractie van Kinderen van de Voedselbank. Deze actie wordt bij veel scholen georganiseerd.

Het oude record stond op 2.134 klavertjes. Het nieuwe record staat op 2.243 verkochte klavertjes.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »