BARENDRECHT – De gratis inloopspreekuren van De Jonge Krijger zijn vanaf maart voor álle jongeren tussen de 16 en 27 jaar die graag advies willen over werk of school. Ook begint elk spreekuur voortaan om 15.30.

In tegenstelling tot de vorige spreekuren, maakt het nu niet meer uit of de jongeren wel of niet een diploma hebben. Wel moeten de jongeren nog steeds in Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland of Ridderkerk wonen om het spreekuur te kunnen bezoeken.

Tijdens het inloopspreekuur beantwoordt een coach van De Jonge Krijger alle vragen over studiekeuze, studiefinanciering, bijbaantjes of werk. Wij geven gratis tips en bieden hulp aan.

De Jonge Krijger voert sinds 2008 het ‘Regionaal Meld- en Coördinatiepunt Voortijdig Schoolverlaten’ (RMC) uit in regio Rijnmond Zuid & Oost. De gratis inloopspreekuren zijn in het leven geroepen om de begeleiding voor jongeren nog laagdrempeliger te maken. Mochten jongeren meer begeleiding willen, dan kunnen ze (vaak gratis) in trajectbegeleiding komen bij De Jonge Krijger.

Inloopspreekuur

Inloopspreekuur regio’s Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk:

  • Locatie: Gemeentehuis Barendrecht (Binnenhof 1, 2991 AA Barendrecht)
  • Tijd: iedere maandag 15.30-16.30 uur

Inloopspreekuur regio’s Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel:

  • Locatie: Werkplein Capelle a/d IJssel (Fluiterlaan 431, 2903 HN Capelle aan den IJssel, vanaf 22 april op Mient 22a, 2903 LC Capelle aan den IJssel)
  • Tijd: iedere woensdag 15.30-16.30 uur

Inloopspreekuur regio Lansingerland:

  • Locatie: Gemeentehuis Lansingerland (Tobias Asserlaan 1, 2662 SB Bergschenhoek)
  • Tijd: iedere donderdag 15.30-16.30 uur


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »