Gijzeling in kassen Ziedewijdsekade blijkt spectaculair afscheid (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen vrijdagmiddag deed een special eenheid van de politie rond vijf uur een inval in een kassencomplex aan de Ziedewijdsekade. Aan deze inval ging een gijzeling vooraf, of toch niet?

Gijzeling

Personeel van de ambulancepost aan de Breslau nam vorige week vrijdag afscheid van collega Maarten van der Voorde. Na 35 jaar dienst op de ambulance bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, mag Maarten van der Voorde met pensioen (FLO).

Nadat hij op de post afscheid heeft kunnen nemen van menig collega, wordt hij weggestuurd voor een geplande rit. Kort na vertrek wordt hij van deze rit afgehaald en naar een locatie in Barendrecht gestuurd waar zojuist enkele gewonden zijn gevallen bij een gijzeling.

Arrestatie eenheid

Bij aankomst aan de Ziedewijdsekade was de woning bij het kassencomplex al omringd met politieauto’s en een politiehond. Hieronder waren ook agenten van de Regionale Interventie Eenheid die hij zelf getraind heeft. Onder begeleiding van een hondengeleider van de politie betreedt hij samen met zijn collega van de ambulance het kassencomplex waar zich enkele slachtoffers bevinden. Maarten verleende hier eerste hulp aan de zwaarst gewonde patiënt.

Zwaargewonde slachtoffer

Ondertussen voerde het arrestatieteam de gijzelnemer af. Op het moment dat hij wil vertrekken met het slachtoffer komt hij een bekende tegen en wordt alles duidelijk. Alles is in scene gezet. De gijzelnemer is een collega van hem en het zwaargewonde slachtoffer, dat bleek zijn eigen vrouw te zijn!

Maarten van der Voorde houdt er zelf van om grappen uit te halen, maar door deze grote grap zal hij zijn laatste werkdag op de ambulance nooit vergeten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Tom Binnendijk, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »