Leerlingen Dalton maken video over impact van pesten

BARENDRECHT – [Video] Leerlingen van het Dalton Lyceum hebben voor het vak maatschappijleer een video gemaakt over pesten. Het filmpje met de titel ‘Pesten doet meer dan je denkt’, is onderdeel van een schoolopdracht waar een maatschappelijk probleem onder de aandacht moest worden gebracht.

Marc van Rossum en ‘de pesters’ Deniz Tüzen en Demian van der Wal acteerden in de video die is opgenomen op een aantal plaatsen in Barendrecht. Jamy Etman monteerde de shots tot onderstaande video. Hierin is te zien hoe pesten in een tijd van moderne communicatiemiddelen een probleem kan zijn dat 24/7 doorgaat.

Enorme uitdaging

Deniz: “Wij wisten al meteen waar we het over gingen hebben, namelijk pesten. Het leek ons een leuke uitdaging om het groots aan te pakken en het vooral serieus over te laten komen.” Hij zegt vooral duidelijk te willen maken wat de impact kan zijn van ernstig en langdurig pesten: “Pesten komt voor op iedere school. Wij hadden besloten om het ook dramatischer over te laten komen door op een begrafenis te filmen. Het was voor ons een enorme uitdaging om het te laten overbrengen zoals wij het in onze gedachten hadden.

Pesten

Deniz Tüzen nam namens zijn groep contact op met BarendrechtNU omdat pesten nog steeds een probleem is waar veel kinderen op school last van hebben. Via deze weg willen ze graag hun gedachten delen over dit probleem. Ze hadden de video graag iets verder willen uitbreiden, maar vanwege de opdracht moest de video kort blijven.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Video: SuperDeniz97, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »