Drukke Open Dag bij het Dalton Lyceum in Barendrecht

BARENDRECHT – Op vrijdag 16 januari heeft het Dalton lyceum Barendrecht zijn jaarlijkse Open Dag gehouden. Van 16.00 uur tot 21.00 konden belangstellende ouders en leerlingen alle facetten van de school bekijken en overal met hun vragen terecht.

Al om half vier ’s middags stonden de eerste bezoekers voor de deur en het ontvangstteam heeft tot kwart voor acht ‘savonds ouders en leerlingen mogen verwelkomen. Een vrije zaterdag in het vooruitzicht zal er zeker toe hebben bijgedragen dat veel bezoekers ook heel lang zijn gebleven en echt de tijd hebben genomen zich zo goed mogelijk te informeren.

Uiteraard was er veel belangstelling voor de extra’s die de school aanbiedt. Met name de werkplaats van het Technasium is heel druk bezocht. De technologische opleiding met als hoofdvak Onderzoek en Ontwerpen biedt een mooie combinatie van denken en doen. Bovendien is er in de markt veel vraag naar technisch opgeleide mensen. Daarnaast waren er veel vragen over gymnasium en atheneum en het verschil daartussen.

En heel veel ouders en leerlingen toonden belangstelling voor de mogelijkheden van de kunstklassen voor muziek, dans en theater en in de mogelijkheid om de opleiding voor versterkt Engels (VTO) te doen.

Na afloop van hun bezoek ontvingen de kinderen een usb-stick met een zogenaamde lipdub, waarop leerlingen van de school een enthousiaste muzikale rondleiding presenteren.

Het Dalton Lyceum kijkt terug op een heel geslaagde Open Dag, waarin heel goede vragen zijn gesteld in een open, positieve sfeer. De school bedankt ieder voor deze fijne belangstelling.

Informatie-avond

Op 12 februari is er voor belangstellende ouders en leerlingen nog een extra informatie-avond, speciaal voor gymnasium en technasium. Voor degenen die de Open Dag niet hebben kunnen bijwonen, is er op 11 maart nog een extra Open Middag. U kunt daarvoor inschrijven via info@daltonbarendrecht.nl.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »