Profielwerkstuk: Met 80km/u over de modelracebaan (Calvijn Groene Hart, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] Vorige week heeft het Berkman-Calvijn Groene Hart Racingteam op het circuit van Mach in Heemstede haar eerste race met een zelf gecreëerde modelauto gereden tegen de auto’s van teams van vele andere scholen. De race bestond uit drie heats en viel onder de de Jet Net-Serpent-klasse. In deze klasse rijden modelauto´s die 80 km/uur kunnen halen.

De vwo- en havo-leerlingen die dit project in het kader van hun profielwerkstuk uitvoerden, waren samen met hun docent Wim van der Welle al vroeg in de morgen (Dinsdag 3 juni 2014) vertrokken. Zo konden zij het circuit verkennen en in de pits nog wat sleutelen voor een zo goed mogelijk resultaat.

In de eerste heat begon het team sterk met Ruben Sponselee uit 4havo aan het stuur. Helaas viel in een van de bochten de wagen stil, waarna een forse crash volgde. De leerlingen moesten vervolgens heel wat sleutelen om de auto weer aan de praat te krijgen. De problemen waren echter aanzienlijk, aangezien de aandrijving op de voorwielen speling bleek te hebben.

Uiteindelijk is het Berkman-Calvijn Groene Hart Racingteam in de middenmoot geëindigd, maar heeft wel met trots een beker in ontvangst genomen. Deze eerste deelname was zeer leerzaam en smaakte naar meer, waardoor het team volgend jaar echt voor de eerste plaats wil gaan strijden. Uiteraard is Calvijn Groene Hart sponsor Berkman enorm dankbaar dit mooie project financieel mogelijk te hebben gemaakt.

Foto: v.l.n.r. Ruben Sponselee, Hans Nooij (Tata Steel en Jet-Net), Yanouk Bouter, Tom Brinkman, Ithamar Rottier, Daniël Opschoor, Leroy Schuurman en Wim van der WelleBekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Calvijn Groene Hart, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »