Brandweer

BARENDRECHT – [Prokkel?] Heb jij je ook wel eens afgevraagd hoe het voelt in een brandweerpak met een blusapparaat op je rug? Of hoe het is om rond te rijden in een antieke brandweerwagen met gillende sirenes? Dankzij de Brandweer van Barendrecht en de heer Fase met zijn antieke brandweerwagen zal dit in samenwerking met Stichting IJsselmonde-Oost op 7 juni gerealiseerd worden. Van 13:00-17:00 kunnen mensen met en zonder beperking kennis maken met Defensie en de brandweer in de Irenestraat (Barendrecht).

Brandweer & Defensie

Er zullen verschillende soorten brandweerwagens zijn, je kunt de pakken aan en met een blusapparaat op voelen wat zij voelen, want dat is nog best wel zwaar! Er is ook een mogelijkheid om met gillende sirenes een ritje te maken in een oude brandweerwagen. Daarnaast is defensie aanwezig en heb je ook de mogelijkheid om te kijken hoe een landmacht pak je staat. Er is een parcours wat je kan lopen met een verzwaarde legerrugzak om te kijken of het wat voor je is. Rijd je liever een rondje in een oude legerjeep, ook dat kan! Er zullen vele activiteiten te doen zijn.

Zorg ervoor dat je het fototoestel bij de hand hebt want er zijn plekken gecreëerd waarbij je leuke foto’s kunt maken. Na alle activiteiten honger? Als je dan trek hebt dan zijn er de nodige hapjes en een drankje.

Dit alles zal door Defensie en de dorstige types (zij nemen 4 grote legervoertuigen mee, waarvan er 1 zal rondrijden) begeleidt worden. De entree is gratis en mogelijk gemaakt door : VECO Steigerbouw en Astech Blue Technical Services, steigerbouwers met een warm hart voor de maatschappij. Verder is er een hapje en een drankje door sponsoring mogelijk gemaakt.

Kortom het wordt een fantastische middag, en iedereen is welkom: cliënten van Stichting Ijsselmonde-Oost, Humanitas, Pameijer en iedereen die maar wilt. Buren, vrienden, familie. Kom ook gezellig langs! (Irenestraat, Barendrecht)

Prokkel?

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Prokkels zijn soms kleine gebeurtenissen met een groot effect. Prokkels brengen nieuwe contacten en inzichten. Een ontmoeting kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden; in buurten, bedrijven, en (zorg)instellingen, bij een speeltuinvereniging of op een (kinder)boerderij.

Prokkelen is een laagdrempelige manier om te laten zien dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Dit kun je bereiken, niet door te vertellen, maar door te doen!Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »