Zes extra gestapelde portakabin klaslokalen voor Dalton Lyceum op Campus Lagewei

BARENDRECHT – Het Dalton Lyceum gaat 6 units op 3 verschillende locaties op Campus Lagewei plaatsen om te voorzien in de extra behoefte aan leslokalen. De plaatsing van de units staat gepland voor week 35 (eind augustus/begin september). Op 3 locaties worden 2 zogeheten portakabins (container units) op elkaar geplaatst.

De vergunning is aangevraagd door Stichting OZHW PO & VO (Dalton Lyceum) om de onderwijscapaciteit op peil te krijgen met het aantal leerlingen: “Het Dalton Lyceum en CSG Calvijn bieden voortgezet onderwijs aan en hebben gezamenlijk 3.200 leerlingen die op de campus Lagewei onderwijs aangeboden krijgen. De huidige onderwijscapaciteit op de campus is onvoldoende om deze aantallen te kunnen huisvesten. Er is dus behoefte aan lesruimte.

Tijdelijk en permanent

De urgentie voor de plaatsing van de tijdelijke units, in totaal 350 extra vierkante meters, heeft mede te maken met het ‘Nationaal Programma Onderwijs’: “Het NPO is bedoeld om achterstanden in te halen en leerlingen te ondersteunen die het moeilijk hebben door schoolsluitingen wegens corona. Het programma moet effectief komend schooljaar in uitvoering zijn en zal anderhalf tot twee jaar in beslag nemen.”

Ondertussen kijkt de onderwijsgroep ook naar oplossingen voor het structurele tekort aan lesruimte: “De urgentie om het NPO uit te kunnen voeren in combinatie met de structurele ruimtetekort leidt tot de behoefte aan uitbreiding op korte termijn voor een tijdelijke periode, naast een separaat traject voor eventuele permanente uitbreiding op de locatie.“, aldus het Dalton Lyceum.

Artikelfoto’s via: Gemeente Barendrecht / Dalton Lyceum / Portakabin

Update 16 september:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »