Brugklassers TTO Calvijn (Barendrecht) naar Engeland

BARENDRECHT – [Foto’s] Vorige week zijn alle brugklassers die op Calvijn Groene Hart de tweetalige stroming volgen, op reis geweest naar Engeland. De zogenaamde tto-leerlingen maken jaarlijks een buitenlandreis en krijgen zo de kans hun Engels extra te oefenen en bovenal de cultuur te beleven en bijzonderheden van het land te onderzoeken. Tegelijkertijd is er tijdens zo’n excursie uiteraard volop ruimte voor allerlei groepsactiviteiten.

De leerlingen zijn met de boot vanaf Calais naar Dover gevaren. Onderweg volgden zij een heuse cricketworkshop. Vervolgens toog de groep naar het PGL Adventure camp in Windmill Hill, waar de leerlingen zich uit konden leven bij de uiteenlopende activiteiten, maar vanzelfsprekend ook konden genieten van de typisch Engelse maaltijden.

Het bezoek aan Canterbury op woensdag vormde een belangrijk onderdeel van de reis. De imposante kathedraal vol architectonische details en de geschiedenis die het stadje omringt, spraken duidelijk tot de verbeelding. Ook bleken de groepsopdrachten in dit leuke, charmante plaatsje de leerlingen echt aan te spreken.

Op donderdag bracht een avontuurlijke wandeling door het Engelse landschap de leerlingen bij het planetarium en wetenschapsmuseum in Hailsham. Vooral de teamactiviteit de ‘Giant Swing’ zorgde voor enorme hilariteit. Iedereen moest helpen de teamgenoten naar ongekende hoogte te hijsen, waarvandaan de teams een reuzenschommel maakten. Tenslotte konden de brugklassers nog lekker swingen in de disco, waarna het kikkerlandje weer wachtte.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Calvijn Groene Hart, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »