Calvijn bezoekt de Technische Universiteit Delft

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen vrijdag hebben alle 3vwo-leerlingen van Calvijn Groene Hart een bezoek gebracht aan de Technische Universiteit in Delft. Deze jaarlijks terugkerende activiteit vindt plaats in het kader van de profielkeuze-oriëntatie en zorgt voor een praktische kennismaking met de verschillende studierichtingen die de TU biedt.

Dit jaar gingen leerlingen aan de slag met workshops als logisch puzzelen en mochten zij een eigen product ontwerpen. Ook het werken bij een ingenieursbureau passeerde de revue en vooral de jongens sprak het vliegtuigje bouwen erg aan. Het doel bij de vliegtuigworkshop was te zorgen voor stabiliteit, waardoor het vliegtuigje zo lang mogelijk in de lucht bleef zweven.

Tenslotte mochten de leerlingen zelfs nog in de hightech ligfiets van het Human Power Team plaatsnemen. Hiermee heeft een team van de TU Delft vorig jaar september het wereldsnelheidsrecord fietsen behaald. De leerlingen konden zich nauwelijks voorstellen, dat de snelheid van deze fiets toen maar liefst 133,77 km/uur bedroeg.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Calvijn Groene Hart, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »