BARENDRECHT – [Update] Op zaterdag 22 maart 2014 is het nationale compostdag. Bewoners van Barendrecht kunnen die dag op het afvalaanbiedstation gratis compost afhalen. Wethouder Jeroen Gebben (afval en reiniging): “Met deze actie bedanken wij hen voor het gescheiden aanbieden van tuinafval.”

Sinds jaar en dag kunnen bewoners tuinafval gescheiden aanleveren. Dit kan door het één keer in de twee weken aan de straat te zetten. Voor veel mensen is dat gelukkig de normaalste zaak van de wereld. Gebben: “Toch willen wij bewoners samen met de inzamelaar Indaver bedanken voor hun inzet. Het scheiden van tuinafval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu.” Tuinafval is waardevol: als grondstof voor nieuwe producten of als brandstof. Indaver composteert groenafval voor de gemeente Barendrecht.

Wees er op tijd bij!

Er zijn genoeg zakken compost beschikbaar maar geïnteresseerden moeten er op tijd bij zijn, want op=op. Vorig jaar maakten veel bewoners dankbaar gebruik van de mogelijkheid om een gratis zak compost mee te nemen. Veel bewoners kwamen hiervoor zelfs speciaal naar het afvalaanbiedstation aan de Londen 15. Anderen combineerden het met een bezoek dat zij toch al gepland hadden om hun afval gescheiden aan te bieden.

Openingstijden afvalaanbiedstation

Op 22 maart is iedereen van harte welkom. Het afvalaanbiedstation is gevestigd aan de Londen 15. Op werkdagen is het afvalaanbiedstation geopend van 7.30-16.00 uur, op zaterdag van 8.30-15.00 uur. Bij een bezoek aan het afvalaanbiedstation is het kunnen tonen van de toegangskaart verplicht.

Update 24 maart, 14:50

Zo’n 300 bewoners kwamen zaterdag 22 maart 2014 langs om gratis compost af te halen bij het afvalaanbiedstation aan de Londen in Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Milieu« | »