Elaine den Exter imponeert bij Atletiek voor doven en slechthorenden, Calvijn Groene Hart, Barendrecht

BARENDRECHT – [Crowdfunding] Onlangs heeft Elaine den Exter, leerling van Calvijn Groene Hart (Barendrecht), ter voorbereiding op het Europees Jeugdkampioenschap (EJK) in het Turkse Tarbon zonder mededingen deelgenomen aan het Duits kampioenschap Indoor Atletiek voor doven en slechthorenden. De 17-jarige Elaine is ernstig slechthorend geboren, maar beoefent pas sinds 2010 atletiek, waarbij de sprint haar specialisme is.

Haar deelname in Duitsland is niet onopgemerkt gebleven, zo blijkt uit de vele reacties. ‘Mijn leeftijdscategorie in Duitsland is de zogenaamde U18’, zo vertelt Elaine. ‘Maar bij kogelstoten heb ik meegedaan bij de U20 en senioren, dat betekent dat ik met 4 kilo in plaats van 3 kilo moest stoten. Ik had een nieuw PR (persoonlijk record) en werd zelfs eerste met een stoot van 10, 23 meter. Op de 60 meter sprint deed ik met de U18 mee en liep ik een eerste tijd in 8.21 uur. Bovendien bleek ik mede hierdoor over het geheel de gouden medaille in de wacht te hebben gesleept.’

De Duitse bond was zeer onder de indruk van deze prestaties. De voorzitter van de Europese bond deelde deze mening. Elaine voegt toe: ‘Deze voorzitter gaat er vanuit dat ik een uitstekende prestatie neer kan zetten op het EJK, maar daarvoor heb ik helaas wel nog behoorlijk wat geld nodig. Ook wil ik graag naar de Deaflympics.’

Crowdfunding

Via growdfunding probeert Elaine financiële ondersteuning te krijgen. De Atletiekunie ondersteunt de dovensport helaas niet, waardoor de atleten alle kosten aan internationale toernooien helaas zelf moeten betalen. Calvijn Groene Hart heeft reeds een donatie gedaan, evenals anderen. U kunt Elaine ook steunen via TalentBoek.nl en daar kunt u tevens meer over haar lezen.

Elaine heeft op het moment van schrijven €450 opgehaald en heeft als doel om €1.000 op te halen. Met dit geld kan ze meedoen aan het Europees Jeugdkampioenschap. Hier kan ze ervaring op doen om de kans te vergroten zich te kwalificeren voor het EK in Sochi (Rusland) in 2015 en de Deaflympics van 2017 in Ankara.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »