Masterclass Architectuur Atheneum plus Calvijn Groene Hart in Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Afgelopen woensdag 5 maart organiseerde de Atheneum plus-afdeling van Calvijn Groene Hart voor de tweede keer een heuse masterclass. Basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 konden zo zelf ervaren wat deze opleiding voor extra’s biedt naast het reguliere vwo-diploma.

Dit keer gingen de kinderen aan de slag met architectuur. Techniekdocent Ben Gorlitz liet de basisschoolleerlingen zelf ontdekken hoe complex architectuur kan zijn, maar ook hoe eenvoudig je er zelf mee aan de slag kunt door de juiste kennis en vaardigheden te combineren.

Zo leerden de leerlingen van alles over het ontwerpen van een gebouwde omgeving, zagen zij voorbeelden van gelouterde architecten en gingen ze zelf aan de slag met het op schaal bouwen van bruggen en gebouwen, waarbij letters, getallen en menselijke vormen hen inspireerden. De uiteindelijke werkstukken bewezen overduidelijk, dat de leerlingen in staat waren op creatieve wijze tot verschillende oplossingen te komen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs


Fotograaf: Calvijn Groene Hart, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »