Sexting en veilig internet voorlichting aan jongeren in BLOK0180

BARENDRECHT – Facebook, Instagram, Snapchat en WhatsApp zijn niet meer weg te denken uit de digitale leefwereld van jongeren. “Helaas zitten er ook minder leuke kanten aan en dat merken wij binnen het jongerenwerk steeds meer op“, aldus jongerenwerker Bouchra Saadmalek. Het maken en sturen van pikante foto’s onder de jongeren gebeurt steeds vaker en vaak overzien zij de gevolgen hiervan niet.

Voorlichting

In samenwerking met het Dalton Lyceum en Bureau Leefstijl is er een interactieve voorlichting gegeven aan 100 jongeren in jongerencentrum BLOK0180. Zo zijn er onder andere tips gegeven over hoe je je profiel zo veilig mogelijk kunt maken, wat je beter niet online kunt zetten, strafbare feiten, internetpesten en meer zaken met betrekking tot sexting en veilig internet.

Social media is leuk, maar wees vooral bewust met wat je online plaatst en deelt met anderen! Ben jij slachtoffer geworden van sexting en/of internetpesten of ken jij iemand die slachtoffer is geworden, zoek dan hulp bij een van de jongerenwerkers in BLOK0180.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »