MFA Kruidentuin / De Hoeksteen, Kruidentuin, Barendrecht

BARENDRECHT – Basisschool De Hoeksteen besteedt deze week extra aandacht aan verkeersveiligheid rond de school in de nieuwe MultiFunctionele Accommodatie (MFA) aan de Kruidentuin.

Door de vele gebruikers is de Kruidentuin een erg drukke straat geworden. Doordat veel gebruikers met de auto (moeten) komen en er niet voldoende parkeerplaatsen zijn, ontstaan er regelmatig onveilige situaties. Waarschijnlijk zullen er in de toekomst nog meer mensen gebruik gaan maken van de Kruidentuin. Vandaar dat wij als ouders dit punt nu onder de aandacht willen brengen“, zo stelt een ouder van een kind van de Hoeksteen.

Positieve actie

Deze week zijn er daarom allerlei acties, naast het al geplande schoolverkeersexamen op dinsdag. Woensdag wordt het lopend en fietsend naar school komen aangemoedigd met een juichactie. Iedereen die ’s morgens op de fiets of lopend naar de locatie komt, wordt toegejuicht door schoolgenootjes en ouders. Vrijdag 23 juni 2017 staat in het teken van een versierde-fietsactie: wie komt op de mooist versierde fiets naar school? Of wie heeft de beste uitvinding op zijn/haar fiets om de fiets nog veiliger te maken? De fietsen worden tentoongesteld op het plein achter De Hoeksteen. Om 10.00 reikt schooldirecteur Theo Douma de prijzen uit.

Verkeersveiligheid

,,Het nieuwe gebouw is prachtig, het bevalt de kinderen en ouders van De Hoeksteen goed’’, aldus een van de ouders. ,,Maar het is ook druk in de Kruidentuin. Behalve De Hoeksteen maken ook andere instellingen gebruik van deze accommodatie, zoals kinderopvang Eiland Marlyne en het Centrum voor Jeugd en gezin. Met ook nog het gezondheidscentrum en tandartspraktijk elders in de Kruidentuin is het vaak erg druk en soms ook een beetje gevaarlijk in de straat. Daar willen we aandacht voor vragen, op een positieve manier.’’

De voormalige sporthal Vitaal wordt momenteel gesloopt. Op deze locatie zullen te zijner tijd extra parkeerplaatsen worden aangelegd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »