56 leerlingen Dalton Lyceum op VTO-Reis: London was great!

BARENDRECHT – Aan het begin van de meivakantie is een groep van 56 leerlingen en vijf begeleiders van het Dalton Lyceum op VTO-reis geweest naar Londen. Het was een hartstikke leerzame en leuke ervaring!

VTO is het keuzeprogramma Versterkt Talenonderwijs Engels, dat leerlingen vrijwillig kunnen kiezen. Eén keer per jaar is er een VTO-reis naar een bestemming in Engeland, om kennis te maken met de lokale cultuur. Dit jaar was de bestemming Londen.

Londen

“Op donderdag 21 april reisden we vanaf Barendrecht met een touringcar naar de veerboot Calais-Dover, en vandaar door naar Zuid Londen, waar onze gastgezinnen stonden te wachten. De leerlingen verbleven namelijk bij Engelse families, zodat ze hun Engels in de praktijk konden brengen bij echte locals.”

“Van vrijdag tot en met zondag hadden we een druk programma in de hoofdstad, waarin we onder meer een rondwandeling in de City hebben gemaakt, de Tower of Londen hebben bezocht, over de Theems hebben gevaren van Greenwich naar Westminster, gegriezeld hebben in de London Dungeon, selfies hebben gemaakt in Madame Tussaud’s en levensgrote dino’s hebben gezien in het Museum of Natural History. Daarnaast hadden we vrije tijd rond Leicester Square en Camden Market.”

“Maandag reisden we in omgekeerde volgorde weer terug naar Barendrecht, waar blije ouders ons verwelkomden. Iedereen was ongedeerd en vol verhalen weer thuis!”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »